vineri, 22 aprilie 2011

On Roman Footsteps

 Ultima iesire am facut-o pe drumul roman care leaga Pasul Tihuta de Lesu.
           Impreuna cu un prieten am pornit dimineata la 7:30 cu autobuzul pana in Muresenii Bargaului pentru a scurta portiunea de asfalt iar la 8:30 am inceput urcarea pe biciclete prin Pasul Tihuta.

 Vremea a fost foarte schimbatoare, cand nori cand soare iar ploaia ne-a cam urmatit toata ziua.


          Odata ajunsi in Pas facem o pauza ne mai uitam pe harta cerem indicatii de la sateni in legatura cu drumul roman ce duce la Lesu. Acest traseu pe drumul roman pana la Lesu l-am mai facut odata pe jos acum vreo 8 ani cu Asociatia Turistica Gentiana cand am marcat acest traseu cu banda rosie, avand astazi suprinderea sa mai vad acele marcaje.

          Drumul coboara pana in Lesu, este excelent pentru tura de bicicleta, am prins unele portiuni mai dificile unde exploatarile forestiere si-au lasat amprenta  dar in rest coborarea a fost o placere.



                        Cabana unde acu 8 ani aici inoptam dupa o zii de marcat traseul


                          
      Odata ajunsi in Lesu dam si de asfalt de unde continuam pana in Nepos cu gandul de a trece in partea cealata spre Slatinita un traseu pe care tot am vrut sa il vedem.

                            Din fata biserici din Nepos gasim drumul spre Slatinita un drum plin de urme de caruta, animale pe care nu il recomand mai ales la coborare.

               Fiind urmariti de ploaie toata ziua in final dupa ce ajungem in livada de la Slatinita ne prinde si ploaia  care ne-a stricat toate planurile de a face o pauza bine meritata in deal, astfel ne vedem fortati sa o luam pe ploaie pana acasa.
      Harta traseului poate fii accesata aici http://www.bikemap.net/route/920361?130341395314498#lat=47.26339&lng=24.78859&zoom=12&type=1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu