luni, 14 martie 2011

Freeride Pietrosu

In acest sfarsit de saptamana am facut o iesire de vineri pana duminica in Muntii Rodnei, mai exact in Caldarea Iezerului, fiind cazati la statia meteo.
Vineri am pornit din Bistrita pe la ora 8:30 iar la ora 14:45 eram ajunsi la statia meteo pe o vreme inchisa si un vant taios.
  


Insa sambata dimineata vremea ne-a facut o supriza placuta si cerul s-a curatat de nori, vantul si-a scazut din intensitate iar noi ne-am putut bucura de munte.

Dimineata ne-am dat cateva ture in Caldarea Iezerului desi zapada nu era de ce-a mai buna calitate, dupa care la amiaza am pornit spre Vf. Pietrosu.
In caldare se gasesc cateva placute cu numele celor care au murit aici in avalanse, asa ca inaintam cu grija deoarece avem de gand sa urcam in creasta pe traseul de vara.



Sus in creasta am avut in continuare parte de vreme buna pentru poze.

Vf. Pietrosu 2303m
Pe varful Pietrosu mai sta inca in picioare fosta statie meteo care a fost lasata in paragina din anul 1993 devenind acum WC pentru turisti.

Langa fosta statia meteo am avut ocazia sa vedem si urme de Ras (Lynx Lynx).
Dupa o bine meritata pauza si cateva poze ne pregatim de mult asteptata coborare.


Diminica zapada este tot mai moale, cei de la statia meteo ne anunta ca sunt 3 grade, se pare ca primavara isi intra in drepturi si aici. Ne luam la revedere de la gazda noastra mai facem cateva poze iar pe la 3 pornim catre Borsa.

Un comentariu: